OVER ONS


JM Boatworks

JM Boatworks is in 2021 door Jan Asselbergs en Mark Snijder gestart als kleine reparatiewerf voor klassieke (houten) schepen. Een half jaar later is Harmen Vlot erbij gekomen en die heeft het stokje van Mark overgenomen.  Zeer recent heeft Luuk van Leeuwen zich ook bij ons aangesloten.

Onze passie voor watersport en houten boten is er van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Jan heeft  jaren gewerkt in de offshore en de scheepsbouw. Na vele privé projecten en hulpvragen van vrienden en familie, hebben wij besloten om professioneel aan de slag te gaan. We hebben een locatie gehuurd in Ankeveen waar wij de werf hebben opgebouwd en voortdurend aan het verbeteren zijn. Alle apparatuur om houten schepen te restaureren is inmiddels aanwezig en de eerste projecten zijn afgerond. Op deze website kunt u onder projecten enige voorbeelden vinden.


Jan Asselbergs

Jan is opgegroeid met houten schepen. Zijn vader kocht ooit een houten werksloep van de werf 'de Hoop' in Kinderdijk die nog steeds in het bezit van de familie is. Als kind zag Jan hoe deze sloep werd gemotoriseerd en onderhouden. Nog steeds vaart de sloep regelmatig uit bij de Koninklijke Watersportvereniging in Loosdrecht en de vader van Jan komt ons regelmatig voorzien van werktuigbouwkundig advies. 

Na vele hobby projecten en een carrière in de scheepsbouw besloot Jan zijn baan bij Damen Shipyards op te geven voor zijn grootste passie:  klassieke houten botenbouw. Sinds een aantal jaar is er in Amersfoort langs de Eem het Ambachtelijk Botenbouw Centrum gevestigd, Deze jachtbouw opleiding is gestoeld op het International Boatbuilding Training College in Lowestoft . Hier heeft Jan na een jaar de kwalificatie scheepstimmerman klassieke houtbouw behaald. 


Harmen Vlot

Harmens jeugd werd doorgebracht in- en op het water van het natuurgebied De Wieden-Weerribben waar  zijn ouders een vakantiehuis hadden. In het vaarseizoen was de de familie Vlot hier elk weekend te vinden.

In de loop der jaren nam Harmen met veel plezier het onderhoud van de boten en het huis over van zijn vader, tot het huis verkocht werd.

Harmen bouwde een carrière op in Supply Chain Management en bouwde verder, wederom met veel plezier, een huis en diverse andere projecten zoals een camper en een oldtimer auto.

De liefde voor water en watersport verdween echter nooit en na een hele mooie wereld reis besloot Harmen om, net als Jan, de opleiding tot scheepstimmerman, te volgen bij het Ambachtelijk Botenbouw Centrum in Amersfoort.

De succesvolle afronding volgde in Mei 2022 en al snel hierna voegde Harmen zich als compagnon bij JM Boatworks


Luuk van Leeuwen

Laat me mezelf voorstellen: Ik ben Luuk van Leeuwen geboren en getogen in De Meern, onder de schaduw van Utrecht in Nederland.

Na de middelbare school heb ik een academische opleiding Maritieme Technologie gevolgd aan de Rotterdam Mainport Universiteit. Vervolgens heb ik mijn weg gevonden in de wereld van marketing en grafisch ontwerp bij de Nederlandse marketingafdeling van Arrow ECS, een Amerikaanse distributeur gespecialiseerd in ICT-oplossingen.

In januari 2021 ben ik aan een nieuw hoofdstuk begonnen door me in te schrijven voor een cursus bootbouw aan het "Ambachtelijk Botenbouw Centrum" (ABC) in Amersfoort, Nederland. Het ABC is het Nederlandse equivalent van het International Boatbuilding Training Centre in Lowestoft, VK.

Na de cursus bij ABC afgerond te hebben heb ik, gedurende 1,5 jaar opdrachten als zelfstandige scheepstimmerman uitgevoerd. Echter miste ik de gezelligheid van het werken in een bedrijf en daarom ben ik sinds Oktober werkzaam voor JM Boatworks.